Horgony karkötők férfiaknak és nőknek

Horgonyos karkötőt keresel, de még nem találtál egy igazán tartós és jó minőségű kiegészítőt? A Full | Life női és férfi horgony karkötőket neked  ajánljuk ha többre vágysz az átlagosnál. Horgonyos karkötőink a legjobb 316L vagy 304 minőségű nemesacélból készülnek, ami rendkívül tartós, ellenálló és antiallergén tulajdonságú. Válassz egy különleges karkötőt magadnak és zsebeld be az ismerőseid, barátaid elismeréseit! 

A horgony karkötő és viselésének jelentése

ERŐ, KITARTÁS, STABILITÁS

A horgony karkötők manapság rendkívül népszerű kiegészítők. A horgony az erőt, kitartást, stabilitást szimbolizálja, ahogy a tengeren a lehorgonyzott hajót az erős horgony is megtartja.

ELKÖTELEZŐDÉS

A horgony jelképezi azt, hogy ragaszkodunk azokhoz az értékekhez, melyekben hiszünk. Ez lehet a kapcsolatunk, az életcélunk, vagy egy kitűzött cél.

KAPCSOLAT MEGERŐSÍTÉSE

A pároknál a kapcsolat megerősítését jelképezi a horgonyos karkötő viselése. Gyakran egymás nevét viselik a horgonyos karkötőn, ezzel is jelezve az elköteleződést.

REMÉNY ÉS BÁTORSÁG

Akiknek viharos útjuk volt eddig, azoknak a horgony egy reményt jelenthet, egy biztos támaszt. Ugyanakkor szimbolizálja a kötelességet, becsületet és az élethez való bátorságot.

Neked mit jelent a horgony?

Fogalmazd meg és tedd személyesebbé horgonyos karkötődet egyedi szöveg rágravírozásával, mely emlékeztet arra, hogy számodra mi a fontos.

Gravírozási szolgáltatásunk átmenetileg szünetel.

HORGONY KARKÖTŐK FÉRFIAKNAK ÉS NŐKNEK 

A horgonyos karkötők nem csak Amerikában hódítanak, hanem Európában és nálunk Magyarországon is rendkívül népszerű viselet. Az utóbbi években folyamatosan nő a népszerűsége és nem csak ezért, mert jól mutat és igazán menő, ha valaki egy horgonyos karkötőt visel.

A horgony mint szimbólum is fontos szerepet játszik, és a legtöbb karkötő tulajdonos ezért is hordja a csuklóján. Sokan azt gondolhatják, hogy a horgony karkötő tulajdonosa vitorlázik, hajózik vagy búvárkodik és a víz, tenger, hajózás szeretete miatt viseli ezt az egyedi megjelenésű karkötőt.

Az igazság viszont az, hogy már többen viselnek horgony karkötőt annak szimbolikus jelentése miatt. A horgony egy erős kötődést jelent, mint ahogy a hajót is megtartja a vizen, hogy ne sodródjon el. Gyakran viselik ezért párok, szimbolizálva a horgonnyal az erős kapcsolatukat, mintegy megerősítve azt. A legtöbben egymás nevét is a karkötőbe gravírozzák, hogy rátekintve a párjuk jusson eszükbe.

De sokan viselik azok is, akik valamilyen célhoz, hobbihoz, emlékhez kapcsolják ezt az erős kötődést. Ilyenkor ennek megfelelően kérik az egyedi gravírozást a karkötőre. Minden horgonyos karkötő más és más sztorit mesél el. Kérd ennek megfelelően te is egyedi gravírozásod a karkötődbe.  

HORGONYOS KARKÖTŐK KIEMELKEDŐ MINŐSÉGBEN

Jó minőségű és tartós karkötőt csak kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával lehet készíteni.

Hogyan lehet megállapítani, hogy milyen minőségű a karkötő? Olvasd el, hogy milyen alapanyagok felhasználásával készült és ebből már fogod tudni, mit is fogsz megvásárolni.

A legjobb minőségű acél amiből a horgonyt és a karkötő fém részeit készítik az a rozsdamentes nemesacél. Ha nem jelölik a termék leírásnál, hogy a fém részek rozsdamentes nemesacélból készültek, akkor ne számíts jó minőségű karkötőre.

A 316L jelölésű nemesacél a nemesacélok allergiamentes változata, amit a gyógyászatban, orvosi műszereknél és eszközöknél használnak, mert teljesen bőrbarát, tartós és nem rozsdál. Ez az acélok különleges és kifinomult változata. Ékszerek, testékszerek készülnek belőle.  

A 304-es minőség is rozsdamentes nemesacél, és hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de az nem allergiamentes teljes mértékben.  Ez azoknak fontos, akik érzékenyek a fémből készült ékszerek viselésére és kifejezetten hipoallergén ékszereket keresnek.

Válaszd a 316L nemesacél karkötőket, mert:

  • OXIDÁCIÓMENTES, ezért nem mattul be és nem feketedik mint az ezüst vagy az olcsóbb, gyengébb minőségű fém ötvözetek. Ezért karkötőd évekig megőrzi eredeti fényét és nem fog bemattulni.
  • ALLERGIAMENTES, mert az ötvöző anyag összetételeinek aránya miatt a nikkel sókat nem engedi kiválni, ami allergiát válthat ki arra érzékenyeknél. Gyakorlatilag nikkel és króm mentes, ezért bátran kipróbálhatják azok is akik a fémek viselésére érzékenyek. 
  • TARTÓS, mert a nemesacél kemény fém ezért felülete ellenálló képessége igen magas. Ez azt jelenti, hogy nehezen karcolódik, és nem kopik, ezért időtálló és sokáig viselheted. Nem hajlik és nehezen törik, nem úgy mint a nemesfémek, például az ezüst vagy az arany, melyek sérülékeny ékszerek.
  • KEDVEZŐ ÁRU, olcsóbb mint a hasonló kinézetű ezüst vagy fehér arany.

A fentiek fényében könnyen belátható, hogy a nemesacél horgony karkötők sokkal tovább bírják és értékesebb karkötők, mint az egyszerű ötvözetből készült társai.

Fejezd ki a saját stílusod a Full | Life nemesacél horgonyos karkötőivel, mely a nemesacél mellett erős paracord vagy valódi bőrből tartós használatra készülnek,.

A HORGONY KARKÖTŐ STÍLUS

A Full | Life gondoskodik arról, hogy a horgonyos karkötő szerelmesei igazán valami különlegeset kapjanak.

Választhatsz állítható csuklóméretű karkötőt vagy olyat ami fix méretben készült. A nemesacél nem csak a szokásos ezüst színben áll rendelkezésre, hanem arany vagy  fekete színben is választhatsz, amelyik közelebb áll az ízlésedhez. A PVD technológiával kialakított egyedi színek tartósak, mert magas hőfokon a színező bevonat szinte eggyé válik a nemesacéllal.

MIÉRT ÉRDEMES KARKÖTŐT VISELNI?

A történelemből már régen ismert, hogy a különböző kultúrák harcosai és a királyok karszalagot viseltek a csuklójukon. Az is tény, hogy a férfiak már évszázadok óta viselnek karkötőt.

Az őskori ember csontjaival és kagylójával díszítette a csuklóját, hogy megvédje magát a gonosz szellemektől. De a vagyonos és gazdag férfiak is mind karkötőt viseltek, hogy ezzel jelezzék hatalmukat és státuszukat. Tehát a karkötő viselésnek már nagyon régi hagyománya van.

Ne felejtsük azt sem, hogy karkötőt viselnek a filmsztárok és a divat megszállottjai is.

Klasszikus viselet a farmer, póló és egy bőr karkötő. A szélesebb szíjakat alkalmiabbnak tartják, míg a vékonyabb karkötő típusok elegánsabbak. A kiegészítők a személyiséged vizuális jelei. Érdekes holmik mindig felhívják a figyelmet.

Előfordulhat, hogy az emberek gyakrabban fognak közeledni hozzád, ha karkötőt viselsz, mivel a karkötő viselése nagyszerű beszélgetésindító lehet. Lehet egy jó indok, ha valaki egy beszélgetést szeretne kezdeményezni. “Ez egy klassz karkötő, hol vetted?” Egy olyan világban, ahol mindenki egyformának tűnik, egy szemet gyönyörködtető karkötő kiemel a tömegből és érdekesebbé tesz. Különös módon vonzza a figyelmet.

Az egyes kultúrák gyakran társítják a karkötőket gazdagsággal és státusszal. Egy azonnali társítás, amely azonosítja a státuszt a társadalomban. A világ számos országban karkötő viselése azt jelezheti, hogy tehetős vagy.

A karkötő identitásuk részévé válik. Karkötőt emlékeztetőként is lehet viselni. Horgony fontos kötődést szimbolizálhat egy fontos eseményhet, személyhez vagy kapcsolathoz. Egy paracord horgony karkötő emlékeztethet egy fantasztikus kempingezésre vagy egy emlékezetes horgászatra a barátaiddal.

MELYIK CSUKLÓN KELL A KARKÖTŐT VISELNI?

Hogy melyik kézen viseljük a karkötőt, nincs határozott szabály vagy előírás, leginkább egyéni preferencia és praktikusság. Van aki azt mondja, hogy hagyományosan a domináns kezed csuklóján kell viselni, de mutatunk néhány szempontot, mely alapján néhány szempont befolyásolhatja a döntésedet: 

1. Szeretnéd az óra mellett viselni a karkötődet

Ebben az esetben arra kell figyelj, hogy a karkötő és az óra párosítása megfelelő legyen, harmonizáljon hozzá,továbbá a karkötő és az óra sérülhet egymás mellett viselés esetén, ezért célszerű olyan karkötőt viselni, mely nem sérti az órádat. Több soros horgony  karkötő esetén a szövet vagy puha bőr karkötőt kell az óra mellé helyezni.

2. Egyensúly megteremtése

Ha órát viselsz, és nem szeretnéd, hogy a csuklód túlságosan elfoglalt legyen, akkor a karkötőt az ellenkező kézen kell viselni. Ez megfelelő egyensúlyt adhat és nem karcolja meg az órát.

Ha nagyobb hangsúlyt szeretnél a karkötőnek szentelni, hogy az óra nem vonja el a figyelmet, akkor szintén érdemes a másik csuklón hordani a kedvenc Full | Life karkötődet.

3. Ha útban van, akkor a domináns kézen zavarhat a munkában, ekkor érdemes a másik kézen hordani.